bouletGilles Roussel er en fransk tegneserietegner og -forfatter. Under navnet Boulet blev han i midten af 00’erne en af Frankrigs allerførste webserie-stjerner.

Efter lanceringen i 2004 udviklede sitet Bouletcorp  sig hurtigt til en populær destination for landets tegneseriehungrende masser, og fra 2008 blev Boulets vittige, oftest selvbiografiske striber trykt i en albumserie med det nøgterne navn ”Notes” (fr.: Dagbog) på kollegaen Lewis Trondheims forlag Shampooing.

Ti bind er udkommet i dén serie, og undervejs har Boulet udviklet sig til en veloplagt, evigt legesyg billedfortæller, som rask væk prøver kræfter med alt fra stemningsmættede gif-tegneserier  over lodret scrollende dyk ned i toilettet  til festivaldagbøger, hvor al dialog tager form af tweets.

I dag er der lidt mere stille på Bouletcorp.com, som heldigvis også findes i en engelsk oversættelse.  Serieskaberen har andre jern i ilden, bl.a. har han tegnet Lewis Trondheim og Joann Sfars evighedsserie Donjon og skrevet og tegnet til antologiserier som Axolot og Les Autres Gens.

Boulets egne serier er først og fremmest humoristiske i natur. Hans lidt Woody Allen’ske persona egner sig glimrende til både hverdagsiagttagelser fra livet som serietegner, essayistiske betragtninger omkring verden i almindeligheden og frit opfundne eventyr med flittige referencer til alverdens populærkultur.

I virkelighedens verden er den 42-årige franskmand et vittigt og imødekommende menneske, hvis velfungerende engelsk gør ham til et glimrende interviewoffer og en ditto paneldeltager.

En perfekt festivalgæst, med andre ord! Vi kan slet ikke vente på at byde ham velkommen til Copenhagen Comics 2017.

Boulets engelsksprogede site