Dave McKean

Dave McKean er en markant engelsk illustrator med 30 års tegneserieproduktioner under vesten. McKean fik sin tegneseriedebut i 1986 med Violent Cases, skrevet af Neil Gaiman.  Det samarbejde skulle vise sig at blive frugtbart. De to har siden arbejdet sammen på mange succesfulde tegneserietitler gennem årene, inklusiv den anerkendte ”Sandman”-serie, og værker som Mr. Punch og Black Orchid.

I 1989 samarbejdede McKean med forfatter Grant Morrison om at skabe den klassiske og svært indflydelsesrige Batman-fortælling Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth. Arkham Asylum blev hyldet af kritikere for sit psykologiske tag på Batman-universet, som i høj grad kommer til udtryk i McKean’s dystre og komplekse illustrationer

Mellem 1990 og 1996 skrev og illustrerede McKean ti bind af tegneserieromanen Cages, der senere er udgivet som samlet værk, og blandt andet vandt Harvey Awards for Bedste Nye Tegneserie og Bedste Graphic Novel.

McKeans værker er let genkendelig, med sine dystre motiver og kalejdoskopiske layout, der ofte inkorporerer både fotografi og illustration. De seneste år har McKean udgivet sine to første børnebøger The Day I Swapped My Dad for Two Goldfish og The Wolves in the Walls, begge i samarbejde med Neil Gaiman. McKean er i øjebliket aktuel med Black Dog: The Dreams of Paul Nash fra Dark Horse Comics.

Ud over sit arbejde med tegneserier har McKean udstillet på museer, illustreret pladecovers, udgivet fotografier og har bidraget designs til film og TV.

Dave McKeans officielle side