GARFIELD. Man kan ikke høre navnet uden at forbinde det med Jim Davis’ dovne, men elskelige kat. Fra sin beskedne tegneseriefortid er Garfield avanceret til at indtage en naturlig plads blandt verdens største populærkulturelle fænomener.

Garfield blev født som avistegneserie 19. juni 1978. Den humoristiske stribe blev skabt af Jim Davis og følger hverdagslivet hjemme hos den fede, dovne, kyniske, orange kat, som elsker lasagne, kaffe og sin fjernbetjening – og hans ejer, den hårdt prøvede Harald Jensen, samt den søde, dumme hund Futte.

GARFIELD havde premiere i blot 41 aviser, men blev snart den hurtigst voksende og mest udbredte avistegneserie i verdenshistorien. I dag trykkes striberne I 2100 aviser og læses dagligt af mere end 200 millioner mennesker på 42 sprog kloden rundt.

Jim Davis er stadig den drivende kraft bag GARFIELD, men han tøver ikke med at anerkende indsatsen fra to mangeårige assistenter, som har ydet uvurdelige bidrag til fremstilling af striberne: tegnerne Brett Koth og Gary Barker. Gary Barker har arbejdet sammen med Jim Davis lige siden 1983 og underviser også i tegning på Ringling College of Art and Design i Florida.

Det er en stor ære at kunne præsentere Gary Barker på Copenhagen Comics 2019. Kom og få en snak med Gary … den “anden mand” bag tegneseriesensationen GARFIELD. Og få en tegning af den fede kat med hjem.