KerascoëtBeautiful Darkness ligner ved første øjekast en tegneserie for børn, men den viser sig at være en klam og gysende omgang. Den amerikanske udgave af den smukke Jolies Ténèbres blev Kerascoët internationale gennembrud, og blev både nomineret til en Eisner Award og en Pingpris.

Bag kunstnernavnet Kerascoët gemmer sig ægteparret Marie Pommepuy og Sébastien Cosset. Kerascoët er navnet på den lille landsby i Bretagne hvor Pommepuy voksede op. De fandt på det, da deres navne i fællesskab var for lange til den tilgængelige plads på et cd-cover de havde designet. Pommepuy flyttede til Paris som 18-årig for at studere kunst og her mødte hun den arkitektstuderende Cosset, som delte hendes passion for tegneserier,

Tilsammen er de illustratorer, tegneserieskabere, animatorer og forfattere og har også været forbi reklamebranchen. De har arbejdet på adskillige franske avisstriber og tegnefilmsserien Le Petit vampire. Her mødte de den kendte franske tegner Joann Sfar som senere bad dem overtage hans og Lewis Trondheims tegneserie Donjon Crépuscule.

De har to gange samarbejdet med den franske tegneserieskaber Hubert. Først med Miss Pas Touche fra 2006 og senest Beauté fra 2011 som var nomineret til en Ignatz Award. Læs mere om Beauté her.

Nummer9 gav Beautiful Darkness 4 stjerner.

Se mere af Kerascoëts arbejde på deres website og følg dem på Facebook.