Alena-omslagKim W. Andersson blev født i 1979 i den lille soveby Staffanstorp udenfor Lund. Allerede som teenager hengav han sig til de synder, som senere skulle blive hans kunstneriske virkefelt: tegneserier, skræk og ulykkelig kærlighed. Efter pubertetens udsvævelser klippede Kim W. sit lange hår og fokuserede på karrieren, og før han vidste af det, sad han indespærret på et reklamebureau. Han blev dog snart træt af denne inspirationsløse til­værelse, og søgte ind på Serie­skolan i Malmö.

På skolen fandt Kim W. snart frem til den kraftfulde, men elegante stil, der skulle blive hans vare­mærke. Ved at blande den klassiske stil fra amerikanske 50’er-serier med ele­menter fra alternative 90’er-serier, som Locas af Jaime Hernandez og Tank Girl af Jamie Hewlett, fandt han et visuelt sprog, som var perfekt til hans egne historier.

I 2006 debuterede Kim W. i tegneserietidsskriftet Nemi med sin romantiske horror-serie Love Hurts. Serienoveller om ulykkelig kærlig­­hed krydret med populær­kulturelle refe­rencer. Alt fra russiske prinsesser til hævngerrige havfruer, forelskede varulvebørn og jaloux spøgelser. Kims serier ramte serie-Sverige som en maling­bombe og fik straks en stor gruppe af hengivne fans.

Serieromanen Alena er den logiske fortsættelse af Love Hurts, en historie om ulykkelig kærlighed og ond, pludselig død i et kostskole­miljø. En thriller i tegneserieform. Det var der også et filmselskab der syntes, så i 2015 blev Alena filmatiseret i Sverige. Serieromanen har efter­følgende gået sin sejrsgang og er udkommet i USA, Frankrig, Brasilien, Sydkorea, Spanien – og nu også i Danmark.

Kim W. Andersson præsenteres i samarbejde med Forlaget Forlæns.