Vokseværk

Mange flere besøgende på Copenhagen Comics

Copenhagen Comics 2015 blev en dundrende succes. Der var vokseværk over hele linjen med flere udstillinger, flere paneler og flere stande. Flere tegnere og endelig mange flere besøgende. 4.873 lagde vejen forbi Øksnehallen, en opgang på 33% i forhold til sidste festival.

Der var en formidabel stemning, både blandt gæsterne og værterne: tegnere, standholdere og frivillige. Fra tyvstarten med Forskningsfredag på Københavns Universitet til vi sagde farvel til de sidste gæster søndag aften, forløb festivalen, som vi håbede på, med kun lidt sved på panden.

Årets fokus på børn og unge var også en succes, med et velbesøgt børneområde under hele festivalen. Alle workshops var fuldt belagte, overalt sad børn og voksne og tegnede, og nye installationer som den fuldautomatiske Portrætrobot og Zinesboden var i gang nonstop.

Copenhagen Comics er en organisation med 100% frivillig, ulønnet arbejdskraft og eksisterer kun, fordi et trecifret antal mennesker deler generøst ud af deres energi og fritid. Dem er vi inderligt taknemmelige.

Nu går bestyrelsen i sommerhi for at evaluere og finde ud af, hvordan vi gør næste festival endnu bedre.

(Der mangler præcise besøgstal for 2013, men procentstigningen fremkommer ved at sammenholde billetindtægterne fra i år med dem fra 2013.)

Fotos: Jesper Halvorsen
DSC09063 DSC09083 DSC09142