Belgiske Pierre Bailly, er den ene halvdel af makkerparret bag pantomimetegneserien for børn, LILLE KVAST.

LILLE KVAST blev skabt i 2004, i samarbejde med Céline Fraipont, der savnede ordentlige tegneserier til sin tre-årige datter, og altså derfor besluttede selv at lave en.

Den populære LILLE KVAST er foreløbig udkommet i seks bind i Danmark fra Forlaget Forlæns. Serien arbejder med genkendelighed og hverdag indenfor hvilket der udspiller sig højdramatiske eventyr. Lille Kvast kan i løbet af en historie opleve både endeløs fryd og dyb sorg. Ordløsheden skaber mulighed for medfortællinger i læseøjeblikket og fungerer som en art bro mellem den voksne læser og barnelæseren.

Pierre Bailly er født i Algeriet i 1970 og voksede op i Belgien. Bailly læste på tegneserielinjen på Saint-Luc-instituttet i Brussel, og senere hen studerede han grafisk design på La Cambre.

Baillys debut, “Anguille crue”, blev udgivet i 1993 af Rêve-en-Bulles, hvorefter han mødte manuskriptforfatter Denis Lapière. Sammen lavede de i 1994 “La Baleine de Gaana” til Spirou magasinet, og i 1996 lavede de “La Saison des anguilles” for Dargaud. I 1997 skabte de sammen med Vincent Mathy serien “Ludo”.

Pierre Bailly præsenteres i samarbejde med Forlaget Forlæns

pierredessine