Tom Gauld

Tom Gauld er skotsk illustrator og tegnserieskaber, bosiddende i London med sin familie.

Herhjemme er han måske bedst kendt for tegneserierne Goliat, You’re All Just Jealous Of My Jetpack og senest Mooncop, hvoraf kun den første er oversat til dansk – udgivet af Aben Maler.

På dansk findes også Begge To – ligeledes udgivet af Aben Maler – fra 2001, som han lavede med Simone Lia (Begge To indeholder egentlig to selvstændige udgivelser – First og Second – der dog blev slået sammen og udgivet under det temmelig logiske navn.

Internationalt har han fået opmærksomhed for sine illustrationer i avisen The Guardian and New Scientist magazine, The New Yorker og New York Times.

Tom Gauld er født i Aberdeenshire i Skotland i 1976, og har afgang fra Edinburgh College of Art – og Royal College of Art. Det var på  Edinburgh College of Art han for alvor begyndte at interessere sig for tegneserien som medie og den interesse fik for alvor lov til at slå rod på Royal College of Art i London, hvor han mødte Simone Lia, som han efterfølgende lavede sin første tegneserie med.

Tom Gauld ruller ud med et utrolig underholdende miskmask af pop- og højkulturelle referencer mixet med en god snas satire og aktuel politik. For sjovt er det, og kun få kan få et ben til jorden, når Tom Gauld går til stålet med tidsmaskiner, Jane Austen, Henrik XIII, robotter, og diverse klassiske skurketyper.

Det er både så britisk og uhøjtideligt, dannet og vanvittigt, simpelt og sofistikeret på samme tid. Ingen er helt som ham, men det vil ikke være helt forkert at påstå med at han befinder sig i omløb om den samme planet som åndsfællerne fra Monty Python, Stephen Fry og Gary Larson.

Nej, ingen er helt som Mr. Gauld, og som vi glæder os over at kunne præsentere på Copenhagen Comics 2017.

Tom Gaulds officielle side