Valhalla – 40 år med nordiske guder


Lyn bryder himmelens skyer, og med et mægtig brag lander tordenguden Thor og hans følgesvend Loke i det lille landsteds gård, mens børnene Tjalfe og Røskva ser måbende til.

Sådan så det ud, da der for 40 år siden blev skrevet dansk tegneseriehistorie med udgivelsen af det første bind af tegneserien Valhalla.

Tegneserien var opkaldt efter Odins bolig Valhal i Asgård fra den nordiske mytologi, og genfortalte ikke blot de gamle gudesagn, men tog også livtag med guderne på en måde, så de fremstod med såre menneskelige præg.

Valhalla blev skabt af serieskaberne Peter Madsen, Henning Kure, Hans Rancke og Per Vadmand. I alt blev det til 15 tegneseriealbum – det seneste og sidste udkom i 2009. Undervejs blev serien farvelagt af Søren Håkansson, Jesper Ejsing og Jonas P. Sonne.

Særudstilling på Copenhagen Comics

På Copenhagen Comics fejrer vi Valhallas 40 års jubilæum i partnerskab med galleriet Comicgarden, der har sammensat en mindre særudstilling.

Udstillingen byder på i alt fire af Peter Madsens originale plancher fra fire forskellige album; ”Ulven er løs”, ”Rejsen til Udgårdsloke”, ”Odins Væddemål” og ”Mysteriet om digtermjøden”.

Herudover har du mulighed for at se seks helt nye Valhalla-malerier, som Peter Madsen har lavet netop i forbindelse med 40-års jubilæet. Motiverne for malerier er henholdsvis Odin, Hugin og Munin, Thor, Loke og endelig to motiver med Quark.

Peter Madsen har desværre ikke selv mulighed for at deltage i dette års Copenhagen Comics, men der vil i forbindelse med udstillingen være en videohilsen, hvor han fortæller om baggrunden for de seks nye malerier.

Malerier er endvidere optrykt som giclée tryk og kan købes hos comicgarden.dk