VAKSE VIGGO 60 ÅR

André Franquins luddovne men både kærlige og opfindsomme kontorbud Vakse Viggo fylder 60 år den 28 februar, og det fejrer danske tegneserietegnere med helt nye tegninger af fødselaren.

 

TEMPORA MUTANTUR

Den banebrydende finske tegneseriesammenslutning og -magasin Kutikuti fejrer ti års jubilæum med denne udstilling. Finland har længe været Skandinaviens avantgardistiske kraftcenter. Her viser 45 finske tegnere, hvad landet har at byde på.

 

WILLIS FROM TUNIS

Da det arabiske forår tog sin begyndelse i det lille Nordafrikanske land Tunesien, kom tegneren Nadia Khiari straks på banen med sin bidende satire, som hun tegnede under pseudonymet WillisfromTunis. Oprøret vakte genlyd i det meste af verden og den Tunesiske revolution udløste i 2015 Nobels Fredspris til to faglige organisationer. Uden om censuren og bl.a. via Facebook blev Nadia Khiari og hendes kat, Willis, en etableret stemme i hele den arabiske verden, og diktatoren Ben Ali måtte flygte.

Det glæder os at kunne udstille et udsnit af hendes tegninger.

 

ZVEN BALSLEV

Kunstneren, grafikeren og tegneserieskaberen Zven Balslev præsenterer værker fra de sidste ti år på en udstilling, der tager udgangspunkt i hans grænsesøgende tegneserieantologi Smittekilde.

 

TEGNERE TEGNER TEGNERE

55 nulevende danske tegnere har kastet sig over den danske tegnings historie.  I tegneserieform har de tegnet og skrevet 69 biografier om nogle af vore største tegnere gennem tiden.

Fortidens formsprog bliver behandlet i nutidens. Hvem var de? Hvad har de bidraget med til den danske tegnehistorie? Og hvorfor bliver vi ved med at fascineres af deres streger?

Udstillingen ældste, tegnede tegner blev født i 1810 og den yngste i 1994.

Dette er en kærlighedserklæring til dansk tegnings historie.