Interview med cosplayer Shinji Wallin

[vc_row][vc_column width=”2/3″ style=”” visibility=”” css_animation=”” typo_style=”” drop_shadow=”” bg_style=”” border_style=””][vc_column_text] Copenhagen Comics har talt med cosplayer Shinji Wallin – læs med, og bliv meget klogere på cosplay Fortæl lidt om dig selv “Jeg er 22 år og er uddannet skrædder og skal til at tage en bachelorgrad inden for tekstilformidling. Min drøm er en dag at komme til […]

[vc_row][vc_column width=”2/3″ style=”” visibility=”” css_animation=”” typo_style=”” drop_shadow=”” bg_style=”” border_style=””][vc_column_text]

Copenhagen Comics har talt med cosplayer Shinji Wallin – læs med, og bliv meget klogere på cosplay

Fortæl lidt om dig selv

“Jeg er 22 år og er uddannet skrædder og skal til at tage en bachelorgrad inden for tekstilformidling. Min drøm er en dag at komme til at arbejde på et teater. Jeg underviser i cosplay på Ishøj Ungdomsskole, hvor unge lærer alt fra at konstruere mønstre og sy, til at style parykker og lave våben.

Jeg går meget op i konstruktionsprocessen og bruger meget tid på at blive tilfreds med mine produkter, som jeg stiller op med til konkurrencer her i Denmark, og nogle gange ved internationale konkurrencer”

Hvad fik dig til at starte med cosplay og hvor længe har du gjort det?

Jeg startede med at cosplaye da jeg var 14 år, nu 8 år siden. Som 13-årig nævnte de ’J-popcon’ i Troldspejlet, et event hvor folk kom udklædt som deres yndlingskarakterer fra tegneserier, spil og film kom. Da jeg allerede var stor mangaelsker, overtalte jeg min mor til at hjælpe mig med at lave et kostume og tog derefter til min første con. Et par år senere mødte jeg så min kæreste, og han fik hevet mig længere ind i miljøet og jeg begyndte at lave mange flere kostumer. Jeg fandt ud af at jeg elskede at sy og startede på en skrædder uddannelse i Ishøj.

1597710_619159511503106_934470883_o

Laver du selv kostumerne fra bunden eller køber du dele af det? Hvordan griber du det an når du skal lave et kostume?

Jeg laver stort set alting selv til mine kostumer, men jeg køber ting som briller, parykker og sko, som jeg ændrer til at passe til kostumet. Når jeg skal lave et kostume starter jeg med at tegne det op forfra og bagfra, samt skitse små detaljer op. Det kan godt virke mærkeligt, da designet jo allerede er tegnet, men det giver en god forståelse for hvordan det egentlig ser ud og gør jeg ikke kommer til at overse en detalje et sted. Derefter vælger hvilke materialer jeg vil bruge, køber dem og starter på et mønster. Jeg konstruerer selv mine mønstre fra bunden for at være sikker på, at de passer bedst muligt på min krop. Konstruktions- og tilretningsfasen er oftest meget tidskrævende i forhold til selve sy-processen. Medmindre der skal broderes eller syes perler på.

Hvilket kostume er du mest stolt af?

Lige for øjeblikket er det mit Doll kostume fra serien Kuroshitsuji som jeg brugte under dette års J-popcon og kvalificerede mig til EuroCosplay (Solo Europa mesterskab i cosplay i London). Det er min første corsage-kjole og buerne i kantebåndet var en stor udfordring. Det er også mit svendestykke som skrædder og gjorde jeg kunne afslutte min uddannelse med et 10-tal, så det er en dragt der står mig meget nær.

10426624_921804297845839_3651161772195882294_n

Hvordan vælger du hvad din næste figur skal være? Er det fx en du har noget tilfælles med eller ligner fysisk, en du beundrer – eller måske en hvor kostumet er særlig svært?

Oftest ender jeg med at forelske mig i designs hvor jeg kan se en udfordring i dem. Jeg elsker at lære nye ting og har også en forkærlighed for perler og håndbroderi. Jeg kan godt lide at side og nusse og bruge meget tid på mit arbejde. Nogle gange forelsker jeg mig dog også bare i en karakter jeg syntes er rigtig spændende uanset hvilket kostume de har på.

Hvad er dit næste kostumeprojekt og hvorfor?

Mit næste projekt er fra et spil der hedder Kingdom Hearts – Birth by Sleep, hvor jeg skal lave karakteren Vanitas kostume. Konstruktionen i det er ikke helt nem og jeg regner med det bliver lidt af en udfordring. Det betyder også jeg skal prøve at lave mit første våben i musgummi og worbla (worbla er en form for termoplast der kan formes med varme). Jeg har valgt det både for udfordringen, men også fordi jeg skal optræde med en stor gruppe venner i Holland en uges tid efter Copenhagen Comics.

10500533_921113541248248_259613841212103724_n

Og til sidst: Nævn dine yndlingstegneserier og fortæl hvorfor de er gode:)

Mine yndlingstegneserie er mest ovre i manga’er, og omfatter bl.a. Hikaru no Go, Skip Beat og Paradise KissHikaru no Go er et klassisk eksempel på hvad jeg rigtig godt kan lide i en manga: En karakter der starter inde for et felt, helt uden nogen erfaring og må arbejde hårdt for at udvikle sig og nå sine mål. Jeg kan godt lide serier hvor karakterne udvikler sig undervejs og forfølger deres drømme. Skip Beat og Paradise Kiss passer begge godt ind i denne kategori også. Desuden bliver der er i Paradise Kiss brugt lang tid på at lave en meget smuk kjole, fuld af perler, som jeg med det samme forelskede mig i og fik lavet tilbage i 2013, til det nordiske cosplay mesterskab.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ style=”” visibility=”” css_animation=”” typo_style=”” drop_shadow=”” bg_style=”” border_style=””][vc_column_text css=”.vc_custom_1432068164906{margin-top: 30px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}”]Hvad er cosplay?

Cosplay er en sammensætning af ordene “costume” og “roleplay” og er en form for performancekunst. Udøverne optræder i kostumer og med tilbehør som ligner en specifik figur, oftest fra tegneserier, film, tv-serie, bøger og computerspil. Idéen stammer fra USA, hvor man kom udklædt som sin yndlingsfigur til store tegneseriefestivaler. Cosplay spredte sig hurtigt til Japan, hvor det har udviklet sig til en helt særlig subkultur.

Cosplay i Danmark

Der er flere og flere i Danmark der dyrker cosplay som fritidsaktivitet. Man mødes på anime conventions, blandt andet J-Popcorn, SVScon og Genki. Nationalmuseet har netop nu en stor udstilling om cosplay i den japanske kultur.

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1432068239300{margin-top: 30px !important;padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}”]Jeg vil også være cosplayer: Spørgsmål og svar

Shinji deler ud af gode tips til dig der gerne vil være cosplayer.

Hvor kan man møde andre?

Den bedste måde at møde andre inde for cosplay er simpelthen bare at møde op til de forskellige conner der foregår i landet. Der er på det seneste begyndt at dukke flere og flere op af dem, men et godt startpunkt er J-popcon, hvor der altid er et helt fantastisk cosplay show!

Hvor kan man finde tips til at lave kostumer? 

Der findes et vælg af guides til forskellige kostumer og ting inde for cosplay. Hvordan man styler parykker, hvordan man syer kantebånd på, hvordan man arbejder med worbla og meget, meget mere. Google er din bedste ven her, men ellers er der en del guide på denne hjemmeside.

Skal kostumet være helt perfekt for at man må deltage?

Nej, absolut ikke. Alle er velkomne til at cosplaye. Vi starter alle sammen et sted, og selv hvis man ikke har lyst til at lave sine kostumer og køber dem, skal man også være mere end velkomne! Hvordan man cosplayer, hvor meget tid, hvor mange penge ligger i og hvad man bruger det til og sågar hvad ens grund til at cosplaye er en personlig sag og forskellige fra person til person! Det handler bare om at have det sjovt med det man laver!

Kan alle være med uanset alder?

Du kan cosplaye i alle aldre, men connerne i danmark har nogle aldersgrænser – så hvis du er under den skal du højst sandsynlig være sammen med en voksen under connen. Nogle shows har også en aldersgrænse, specielt hvis der er internationale kvalifikationer involveret, da man skal kunne rejse alene. Men derud over er der inden problemer!

Må man selv bestemme hvilken figur man gerne vil lave?

JA! Tag præcis det på som DU har lyst til! Ingen skal styrer hvad du putter på og laver.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding