Cosplay

Vi er meget glade for cosplayers og vil gøre hvad vi kan, for at festivalen er et rart og attraktivt sted at komme for cosplayers.

Copenhagen Comics elsker cosplay

Vi vil gerne give cosplayere 50% i rabat på vores weekendbilletter. Begge dage er der aktiviteter målrettet cosplayere. Vi vil gerne gøre mere for at have jer med hele weekenden. I år kan du i indgangen blive bedt om at skulle redegøre for din karakter for at opnå rabatten. Vi ses i Øksnehallen!

Cosplay på programmet

Vi har programpunkter som forsøger at:

 • Udbrede kendskabet til og interessen for cosplay i Danmark
 • Tiltrække aktive cosplayers på festivalen

Programmet indeholder bl.a. cosplay catwalk, craftsmanship konkurrence, workshops, paneler, og foredrag

Du er altid velkommen til at sende forslag og kommentarer til .

Lukket cosplay-lounge for cosplayers

Inde på festivalen er der et lukket omklædningsområde med håndvask og spejl for aktive cosplayers. I loungen kan du også tage et tiltrængt hvil.

Hvad er cosplay?

Ordet cosplay er en sammentrækning af ordene “costume” (kostume) og “play” (spille). Det er en kreativ udtryksform, hvor en person klæder sig ud som en karakter fra en tegneserie, anime, manga, bog, film, tv-serie, computerspil eller lignende.

Cosplayere bruger ofte meget tid og kræfter på at skabe eller købe deres kostumer og tilbehør, så de kan se så realistiske og detaljerede ud som muligt. De kan også udføre rollespil, tage billeder og deltage i cosplay-konkurrencer og arrangementer, hvor de kan møde andre cosplayere og vise deres kostumer frem.

Når du interagerer med cosplayere så husk, at cosplay ikke er lig med samtykke. Spørg altid om tilladelse før du fotograferer, optager eller f.eks rører ved en person eller dennes kostume.

Konkurrencer og nyheder

Nyt om cosplay

Hold dig opdateret om cosplay på Copenhagen Comics

Cosplay er ikke samtykke

 • Spørg altid om lov, før du fotograferer eller filmer en cosplayer. Respekter et nej!
 • Spørg altid om lov, før du rører ved en cosplayers kostume. Respekter et nej!
 • Copenhagen Comics tolererer ikke nedgørelse og latterliggørelse af cosplayers.
 • Sociale medier er ikke samtykke. Del ikke billeder/video af nogen, til tiktok, snapchat, youtube, instagram eller andre sociale medier, uden den persons tilladelse.

Du kan læse mere om vores “Code of Conduct” om cosplay her.

Cosplay/props våbenregler

  Når du deltager til Copenhagen comic følger vi den danske våbenlovning. Således undgår vi problemer, og sørger for en god oplevelse for dig som deltager.

  Props, som skal bruges til cosplayshow, skal som hovedregel også efterses. Brud på vores reglementer kan blive mødt af følgende: Små brud kan give advarsler og større brud vil føre til bortvisning og klipning af armbånd. I særligt, grove brud vil man også blive meldt til politiet, da man ikke kun er til fare for sig selv, men også for andre

  I sidste ende er det Copenhagen Comics der bestemmer

  Du finder alle reglerne her

  Hold dig opdateret

  Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

  Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding