Om festivalen

Copenhagen Comics er Danmarks største tegneseriefestival. Den har eksisteret siden 2004 og har foreløbig fundet sted syv gange, senest i 2022 med flere tusinde besøgende. Den bliver afholdt i Øksnehallen på Vesterbro, tæt ved Københavns Hovedbanegård.

Copenhagen Comics hylder alle former for tegneserier. Fra de go’e gamle klassikere og hårdtslående superhelte, til manga og graphic novels. Der er plads til alt fra verdenskendte Disney-serier til smalle, debuterende striber. Copenhagen Comics er for alle der elsker tegneserier.

Festivalen byder på et væld af stande, udstillinger arrangeret specifikt til festivalen, debatter og workshops – og selvfølgelig mulighed for at hilse på og få signeringer af din yndlingstegner eller -forfatter. Tidligere festivaler har blandt andet haft besøg af Don Rosa, Olivier Schwartz, Grzegorz Rosinski, Dave McKean med mange, mange flere.

Foto: Carsten Olsen

Foto: Carsten Olsen

Drevet af frivillige

Copenhagen Comics er planlagt og udført fuldstændig af frivillige kræfter der nu er inddelt i forskellige arbejdsgrupper.

Festivalen blev startet i 2004 af ildsjæle, som udviklede festivalen fra år til år, hver gang større end den foregående. Vi har ca 30 frivillige der er med til at planlægge festivalen.

Bestyrelsen tæller seks personer, som hver især har en store passion for og kærlighed til tegneserier.

Derudover er der en stor skare af frivillige, som hver især arbejder med et hjørne af festivalen i forskellige udvalg.

Samarbejdspartnere

Copenhagen Comics samarbejder med Storm P. Museet, tegneserieuddannelsen i Viborg på The Animation Workshop, Dansk Tegneserieråd, Danske Tegneserieskabere, Danske Bladtegnere med flere.

Foto: Carsten Olsen

Foto: Carsten Olsen

Fra Komiks.dk til Copenhagen Comics

Foreningen Komiks.dk blev stiftet i november 2003, og i november 2004 løb den første festival af stablen i Kedelhallen på Frederiksberg. Succesen blev fulgt op af festival nummer to i april 2006 samme sted, og en tredje festival blev holdt i Vanløse Kulturhus i 2008. Øksnehallen på Vesterbro i København har dannet rammen om de seneste festivaler i 2010, 2013, 2015 og 2017.

I foråret 2012 skiftede foreningen og festivalen navn til Copenhagen Comics. Foreningens målsætning er fortsat at gøre festivalen til en tilbagevendende begivenhed med det formål at gøre tegneseriemediet mere synligt for den danske befolkning samt at styrke det kreative miljø i den danske tegneseriebranche.

Foreningen består af en bestyrelse og en stor skare af frivillige, der hver især arbejder med deres del af festivalen. Alle medlemmer af Copenhagen Comics arbejder frivilligt og ulønnet.

Tegneserier er i rivende udvikling

Mange forbinder tegneserier med noget for børn, men så er de gået glip af noget. Der er ligeså mange forskellige genrer indenfor tegneserier som der er indenfor skønlitteratur, og der er noget for enhver smag.

Tegneserien som kunstform er i rivende udvikling, og herhjemme tager adskillige små forlag kampen op mod det dalende bogsalg, og udgiver den ene kreative og smukke udgivelse efter den anden. Ligeså popper der digitale tegneserier op, webcomics, hvor skaberne af serierne får et kæmpe publikum.

Med oprettelsen af en tegneserieuddannelse i Viborg er der for alvor grobund for at udvikle og professionalisere den danske tegneserie.

Foto: Carsten Olsen

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding