DM i Tegning på Copenhagen Comics

Copenhagen Comics har indgået et samarbejde med DM i Tegning, og dens grundlægger Jannik Broz, der samtidig er leder af Billedskolen på Horsens Kunstmuseum. Obs! Denne artikel er fra 2015 Missionen bag DM i Tegning er at få flere børn og unge til at tegne og til at fortsætte med det, selvom de bliver ældre, hvilket […]

Copenhagen Comics har indgået et samarbejde med DM i Tegning, og dens grundlægger Jannik Broz, der samtidig er leder af Billedskolen på Horsens Kunstmuseum.

Obs! Denne artikel er fra 2015

Missionen bag DM i Tegning er at få flere børn og unge til at tegne og til at fortsætte med det, selvom de bliver ældre, hvilket skal opnås ved at synliggøre tegnefaget. Missionen er gennemsyret af en urokkelig tro på, at unge dygtige tegnere er fremtidens råstof både inden for de tegnende erhverv som design, arkitektur, animation og computerspil, og at den kreative indsigt giver et stærkere afsæt for indlæring, problemløsninger og abstraktioner.

Det handler om at skabe nogle konkrete rammer for børns og unges forhold til tegnefaget, at fremhæve tegnefaget som et sejt fag, men det handler også om at se tegnefaget i en social og interaktiv sammenhæng.

At gøre tegningen social

Netop det sociale i tegnefaget, prøver DM i Tegning at understøtte gennem konkurrencer. Konkurrencebegrebet har ifølge Jannik Broz to formål: ”Det skærper, for mange børn og unges tilfælde, lysten til at lære, at der er noget på spil; om det så bare er et stopur, eller en DM titel, er underordnet.”

Samtidig bliver det en del af de unges personlige udvikling: ”De føler for første gang i deres liv at deres sprog faktisk bliver anerkendt og respekteret på linje med alt det andet, som børn og unge får ros for.” Jannik Broz mener nemlig at tegning er et kommunikationsværktøj, en måde at udtrykke andet end ord.

Hos Copenhagen Comics, synes vi at denne mission er værd at slå et slag for og vi er stolte over at kunne kalde os samarbejdspartnere med DM i Tegning.

På festivalen kan Jannik Broz opleves i den disciplin han kender allerbedst, nemlig Tegnebattle, hvor han styrer slagets gang i konkurrencen mellem fire professionelle tegnere. Han vil også være at finde i Zines-boden, som Jannik har oprettet sammen med elever fra Billedskolen på Horsens Kunstmuseum.

Samarbejdet med DM i Tegning er en del af det store børne- og ungeprogram som Copenhagen Comics har i år. Læs hele programmet her.

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding