En festival for alle!

Sidste weekend var der generalforsamling i Copenhagen Comics. Læs afgående formand, Thomas Friis Pedersens, status på sidste og næste års festival:

Copenhagen Comics 2023 blev en stor succes med ca. 3500 besøgende.

Det er vi utrolig glade for, og netop det flotte besøgstal gør at vi kom ud af det med skindet på næsen og lidt flere midler at lave festival for i 2024.

Havde det ikke været for de mange dygtige frivillige og hjælp fra stort set hele branchen havde der nok ikke været nogen festival overhovedet.

Vi prøvede også noget nyt ved at danne arbejdsgrupper som stod for hvert deres område af festivalen. Det var med til at løfte niveauet på alle områder og takket være nye tiltag og ideer, endte festivalen med at blive den succes det var.

En stor tak til alle dem der brugte rigtig mange timer og en stor del af deres fritid på at lave en festival som ikke bare omfavnede branchen, men blev en festival for alle: børn, voksne, tegneserieelskere og alle der elsker popkultur.

Det var en festival der byggede meget på at fremhæve danske kunstnere og enkelte internationale navne, f.eks. Josep Homes (Spanien) og Malin Falck (Norge).

Sceneprogrammet var godt og varieret med spændende paneler og underholdning og især undergrunden af det danske tegneseriemiljø var meget synligt og bidrog med mange kreative og spændende indslag. Det nye Artist Alley tog gæsterne også til sig og de fleste standholdere melder om gode salgstal.

Cosplay miljøet blev også mere synligt og alle de kreative og sjove udklædninger skabte en god stemning i hele Øksnehallen.
Det er klart et område vi vil have mere fokus på, så Copenhagen Comics fremadrettet vil være cosplayernes foretrukne festival.

Så en stor tak til alle jer der var med til at løfte festivalen 2023, håber i har lyst til at være med igen i 2024. På næste festival fejrer vi  20 års jublilæum. Det bliver i Øksnehallen i pinsen den 18.og 19. Maj.

Der er sket meget i foreningen, siden den sidste ordinære generalforsamling blev afholdt. I årets løb fik vi skabt et partnerskab med DGI-byen og med Valby Kulturhus.

Det betyder at vi kan gøre brug af mange af deres faciliteter og lokaler til fremtidige workshops, foredrag og andet.

Vi er blevet en del af Spillaboratoriet, som er en fælles platform i Valby kulturhus, som arbejder med cosplay, brætspil, rollespil og tegneserier.

Vi har afholdt en tegneworkshop med Thomas Knappe. Den var meget vellykket og godt besøgt af både små og ældre tegnere der lavede monster tegninger.

Vi har arbejdet på at blive en folkeoplysende forening. I den anledning har der været afholdt to ekstraordinære generalforsamlinger. Der er blevet givet afslag på vores ansøgning hos Københavns Kommune, da vi på nuværende tidspunkt ikke har tilstrækkeligt med aktiviteter, udover festivalen, for at blive en folkeoplysende forening. Derimod kan der arbejdes videre med at udvikle vores aktiviteter i Spillabarotoriet.

For at blive en folkeoplysende forening kræver det: Der udvikles aktiviteter for medlemmer i fast interval, gerne med fokus på aldersgruppen 11-18 år.

Til sidst vil jeg komme med en personlig meddelelse. Jeg har af personlige årsager valgt pr dags dato at trække mig som formand og træder dermed også ud af bestyrelsen. Det betyder at der skal vælges en ny formand.

Jeg har været med i Copenhagen Comics bestyrelse siden 2018, så det er selvfølgelig vemodigt og svært at sige farvel.

Jeg ønsker den nye bestyrelse alt held og lykke og fortsætter i bookinggruppen.

Jer i bestyrelsen og arbejdsgrupperne er dygtige og kompetente.

Jeg ved at Copenhagen Comics 2024 bliver et brag af en jubilæumsfestival.

Tak for denne gang.

Vi ses i Øksnehallen den 18. – 19. maj til Copenhagen Comics 2024

-Thomas Friis Pedersen

Sammen skaber vi Copenhagen Comics 2024

Vi er udelukkende frivillige kræfter, der planlægger og arrangerer Copenhagen Comics. Festivalen nyder godt af det store fællesskab der er i tegneserie miljøet, hvor alle støtter op.

At blive frivillig arrangør er en god mulighed for dig der vil snuse til miljøet, tale med professionelle tegnere og få et stort netværk blandt engagerede og passionerede tegneseriefans og andre der elsker det frivillige arbejde.

Op til hver festival er der brug for folk der koordinerer og løser praktiske opgaver. Vi er allerede mange frivillige arrangører i de forskellige arbejdsgrupper, men vi mangler dig, der vil være med til at skabe Copenhagen Comics.

Læs mere og tilmeld dig her:

Fotos af Carsten Olsen

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding