Skal du på festival for første gang?

[vc_row][vc_column width=”2/3″ style=”” visibility=”” css_animation=”” typo_style=”” drop_shadow=”” bg_style=”” border_style=””][vc_column_text] Skal du på Copenhagen Comics for første gang og ved du ikke helt, hvad du kan vente dig? Bare rolig, vi har samlet nogle tips til at begå dig som festival-debutant i tegneserieland. Måske er du en af dem der ikke har læst en tegneserie siden 80’erne, […]

[vc_row][vc_column width=”2/3″ style=”” visibility=”” css_animation=”” typo_style=”” drop_shadow=”” bg_style=”” border_style=””][vc_column_text]

Skal du på Copenhagen Comics for første gang og ved du ikke helt, hvad du kan vente dig? Bare rolig, vi har samlet nogle tips til at begå dig som festival-debutant i tegneserieland.

Måske er du en af dem der ikke har læst en tegneserie siden 80’erne, hvor du bladrede i slidte Asterix-album på skolebiblioteket, men så har du meget godt i vente: Tegneserier er et medie, ikke en genre – der findes tegneserier for alle! Om du er til ramasjang og eventyr, humor, hårdkogt film-noir, autobiografiske dramaer eller eftertænksomme hverdagshistorier, så der er også en tegneserie for dig, og Copenhagen Comics er det perfekte sted at finde ud af, hvilke slags tegneserier du kan lide.

Hvem er hvem?
Festivalen får besøg af et væld af tegnere fra ind- og udland. Start med at skimme listen over gæster. Uden at forklejne de danske gæster, så er din tid godt brugt hvis du udser dig at se interviews eller få signerede tegninger fra de udenlandske gæster, da de sjældnere er i landet.

Kan man få signerede tegninger? Det lyder sejt!
Det er helt almindeligt på en tegneseriefestival at henvende sig til tegnerne og bede dem lave en doodle og en underskrift til én. Mange har en fin bog med blanke sider som de samler tegninger i. Der kommer en tidsplan senere på ugen for de udenlandske tegnere, men regn med, at de signerer i signeringsområdet efter deres interviews. De danske tegnere kan du finde rundt omkring på deres egne stande, og her skilte de med, hvornår de er der. Læs gerne StineStregens guide til at få signeringer.

Altså, man skal bare henvende sig?
Ja, endelig! Hvis tegnerne sidder i standen parat til at tegne, så vil de rigtig gerne have, at du kommer og siger dav. Du kan også købe en tegneserie de har lavet, og få dem til at tegne i den. I det hele taget er alle folk virkelig søde og vil rigtig gerne tale om tegneserier, så bare spørg!

Hvad skal man så se?
Vi har fire scener med paneldebatter og interviews. Du kan se skemaet med tidspunkter her og læse nærmere om de enkelte programpunkter her. Ligesom på en musikfestival, er det en god idé at læse programmet hjemmefra og lægge sig en lille plan om hvad man absolut ikke vil gå glip af.

Hvad kan man købe?
Stort set alle danske forlag der udgiver tegneserier har en stand på festivalen, så lige præcis i denne weekend vil du finde det største udvalg af tegneserier overhovedet i Danmark på ét sted. Du kan bladre i dem og måske få en snak med tegneren selv inden du køber. Se en oversigt over alle stande her.

Kan man købe særlige ting, så?
Det kan du nemlig! Mange tegnere har lavet sær-udgivelser specifikt til festivalen, særtryk af plakater, t-shirts og andre spændende ting som du kun kan købe på Copenhagen Comics. Se et udvalg af hvad du kan forvente dig her. Vi får også besøg af en del udenlandske forlag som specialiserer sig i smukke og lækre udgivelser. Læs mere om dem her og her.

Det lyder som om jeg skal slæbe en stor rygsæk med?
Det er ikke nogen dårlig idé. I tegneserieland læser vi stadig bøger og de vejer jo en del. Tag også gerne kontanter med. Flere af boderne tager dog mod MobilePay.

Så … det er faktisk bare drønhyggeligt?
Tegneseriefestivaler er noget af det hyggeligste! Se bare her hvad tegneserieskaber Maren Uthaug skrev om festivalen i 2013 eller se billeder fra Malenes reportage fra festivalen i 2013.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ style=”” visibility=”” css_animation=”” typo_style=”” drop_shadow=”” bg_style=”” border_style=””][vc_single_image image=”7502″ border_color=”grey” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” rounded_image=””][vc_column_text]Tegneserietegner John Kenn Mortensen signerer. Foto: Henrik Conradsen.[/vc_column_text][vc_single_image image=”7505″ border_color=”grey” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” rounded_image=”” css=”.vc_custom_1433279270232{margin-top: 30px !important;}”][vc_column_text]Stinestregen signerer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding