Gary Barker er gæst på Copenhagen Comics

Det er en fornøjelse for Copenhagen Comics at den amerikanske Garfield-tegner Gary Barker lægger vejen forbi årets festival den 23.-24. februar i Øksnehallen. Gary Barker har i over 35 år haft selskab af verdens fedeste hankat på sit tegnebord – han er en nemlig en af tegnerne bag den daglige tegneseriestribe Garfield. Garfield blev skabt […]

Det er en fornøjelse for Copenhagen Comics at den amerikanske Garfield-tegner Gary Barker lægger vejen forbi årets festival den 23.-24. februar i Øksnehallen.

Gary Barker har i over 35 år haft selskab af verdens fedeste hankat på sit tegnebord – han er en nemlig en af tegnerne bag den daglige tegneseriestribe Garfield.

Garfield blev skabt af serieskaberen Jim Davis i 1978, og blev på få år en af de mest populære tegneseriestriber i verden. Den fede orange kat vandrede også lige ind i danskernes hjerter, placerede lasagne på landets middagsborde og slog alle salgsrekorder. Således er Garfield album 3, Garfield overgi´r sig aldrig, med et oplag på omkring en halv million eksemplarer det mest solgte danske tegneseriealbum nogensinde.

Jim Davis er stadig den drivende kraft bag Garfield, men han tøver ikke med at anerkende indsatsen fra sine mangeårige assistenter, som har ydet uvurdelige bidrag til fremstilling af striberne, herunder tegneren Gary Barker. Gary Barker har arbejdet sammen med Jim Davis lige siden 1983 og har tegnet alt fra striber og bøger til merchandise og storyboards til Garfield tv-tegnefilm.

Sideløbende med arbejdet på Garfield udfører Gary Barker også illustrationsarbejde for en række andre forlag, og har blandt andet tegnet figurer som Hulk, Morbius, Man-Thing, The Mark, Deadshot og Deathstroke. Samtidig underviser han på Ringling College of Art and Design.

Du vil kunne møde Gary Barker både lørdag og søndag på Copenhagen Comics, hvor du kan få en snak om Garfield og en tegning med hjem.

Du kan se flere af Gary Barker illustrationer på hans webside.

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding