Multitalentet Flemming Quist Møller død – 79 år

Far til Cykelmyggen Egon og Jungledyret Hugo, Flemming Quist Møller er død, 79 år.

Multitalentet Flemming Quist Møller død – 79 år

En af dansk kulturs store kreative kunstnere og far til Jungledyret Hugo og Cykelmyggen Egon, Flemming Quist Møller døde desværre i mandags som følge af blodprop i hjertet. Han blev 79 år gammel.

Quist Møller var det mangeårige talent med mange hatte. For han var både tegner, filmskaber, manuskriptforfatter, skuespiller, forfatter og musiker, så hans fantasi spredte sig gennem flere medier. Således fik vi bøger som Cykelmyggen Egon, Jungledyret Hugo, Bennys badekar og Snuden, som Møller også var med til at skabe elskede tegnefilmsværker ud af sammen med Jannik Hastrup. Fælles for alle Quist Møllers værker er kærligheden til sproget og fantasiens verden der stadig vækker begejstring hos børn og voksne.

Quist Møller modtog en række priser og udmærkelser, bl.a. Gyldendals Børnebogspris i 2006, Kulturministeriets Illustratorpris i 1983 og en Æres-Bodil i 1993 for sine tegnefilm. I 2019 blev han tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Vi i Copenhagen Comics er dybt berørte over tabet af det store kreative talent og vores tanker er hos hans efterladte. Han vil blive savnet.

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding