Pingprisen vender tilbage!

Pingprisen vender tilbage med Anders Lund Madsen som vært!

Pingprisen vender tilbage!

Når Pingprisen finder sted 28. maj 2022, er det 10. gang, at nogle af Danmarks og verdens bedste tegneserieskabere får mulighed for igen triumferende at løfte en Pingvinstatuette over hovedet. Her uddeles Danmarks store tegneseriepris, Pingprisen, nemlig ved et festligt awardshow i Kulturhuset Islands Brygge med Anders Lund Madsen som vært.

Pingprisens hovedkoordinator Mads Bluhm siger:
”Vores ambition er helt klart, at publikum kan se frem til en herlig og sprudlende prisuddelingsfest, hvor vi blænder op for en festlig fejring af det bedste, som den danske og internationale tegneseriekunst har at byde på. Det bliver en fest, man ikke vil gå glip af.”

Prisen er i sin nuværende form blevet uddelt siden 2012 i syv forskellige kategorier, men måtte aflyses sidste år. Derfor dækker nomineringsperioden undtagelsesvist i halvandet år, og der er dermed lagt op til et stærkt felt, når de nominerede afsløres senere på året.

Anders Lund Madsen ser også frem til årets udgave af Pingprisen:
”Da jeg sagde ja til at være vært for Pingprisen 2022, var det som alle de andre gange på grund af en generel kærlighed til tegneserier, fordi de reddede mit liv 1.000 gange, da jeg var ung og ensom. Men nu er Jean-Claude Mézíéres død, og det betyder, at dette års Ping for mig i hvert fald også bliver hans Ping. RIP, Linda & Valentin. ”

Foto: Jon Bjarni Hjartanson

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding