Steffen Kverneland, norsk tegneserierevolutionær, til Copenhagen Comics

Særegen tegneserietegner, der bruger tegneserieformatet og karikerede fortællemåde til at genfortælle det litterære værk.

Steffen Kverneland, norsk tegneserierevolutionær, kommer til Copenhagen Comics

Steffen Kverneland er en særegen tegneserietegner, der bruger tegneserieformatet og den karikerede fortællemåde som en anderledes type nøgle til at genfortælle det litterære værk ligesom han også står bag en række biografiske udgivelser.

Kvernelands betydeligste bidrag er collageudgivelsen om Edvard Munch – MUNCH. En biografi i tegneseriform bestående af både Munchs egne værker og Kvernelands tegninger.

Udgivelsen indledes med et ‘manifest’ hvori Kverneland gør op med det traditionelle biografiformat og ideen om ‘korrekt’ kronologi såvel som problemer med konsensussøgning. Ved at gøre brug af alene værket og citatet, Munchs såvel som samtidige udsagn, forsøger Kverneland en anderledes tilgang til værket og dets bagmand – en manøvre der har skabt en helt ny scene for tegneserien. Tegneserier er med Kverneland blevet et medie der også kan genfortælle og genetablere litterære såvel som historiske begivenheder.

I 2013 modtog Kverneland den norske Brageprisen for MUNCH som årets bedste non-fiction-udgivelse.

MUNCH kommer i dansk udgivelse fra Forlaget Fahrenheit og i forbindelse med Copenhagen Comics – den 6.-7. juni.

Læs mere om Steffen Kverneland her.

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding