Tyve danske tegneseriefavoritter

Den danske tegneserie er lidt over hundrede år gammel og har fostret et væld af fremragende værker. På udstillingen Tyve Danske Tegneseriefavoritter, arrangeret sammen med Nummer 9, præsenteres en snes af de bedste. Vi spurgte en lang række tegneserieskabere, oversættere, anmeldere, gallerister, forlæggere og andre, der beskæftiger sig professionelt med mediet, og af de over […]

Den danske tegneserie er lidt over hundrede år gammel og har fostret et væld af fremragende værker. På udstillingen Tyve Danske Tegneseriefavoritter, arrangeret sammen med Nummer 9, præsenteres en snes af de bedste. Vi spurgte en lang række tegneserieskabere, oversættere, anmeldere, gallerister, forlæggere og andre, der beskæftiger sig professionelt med mediet, og af de over 250 danske tegneserier, de nævnte som de bedste, fik disse tyve flest stemmer.

Den danske tegneserie er først i nyere tid blevet begunstiget med ærværdige institutioner af den slags, som kan levere krudt til en rigtig kanon – professionelle uddannelsesinstitutioner, specialiserede kritikere, akademiske tegneserieforskere og så videre. Derfor er der heller aldrig opstået en bredt anerkendt dansk tegneseriekanon. Med denne udstilling får vi et syn på, hvilke værker, der nyder højest agtelse i tegneseriemiljøet. Adskillige årtier er repræsenteret, ligesom både avisstriber, album og grafiske romaner er det, og samlet set giver de tyve værker et ganske repræsentativt lynkursus i den danske tegneseries historie.

Et par tegneserieskabere dominerer listen, men adskillige årtier er repræsenteret, ligesom både avisstriber, album og grafiske romaner er det, og samlet set giver de tyve værker et ganske repræsentativt lynkursus i den danske tegneseries historie. Vi håber, at udstillingen kan inspirere nutidens læsere til at dykke ned i fortidens danske tegneserier. Med lidt held giver den endda anledning til frugtbare diskussioner. Lister skal anfægtes, forsvares og debatteres, gerne højlydt og i godt tegneserieselskab – ellers er de ikke det papir værd, de er skrevet på.

Se, hvilke værker, der blev valgt, på Øksnehallens forplads kommende weekend.

 

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding