Udstillinger på Copenhagen Comics

[vc_row][vc_column width=”2/3″ style=”” visibility=”” css_animation=”” typo_style=”” drop_shadow=”” bg_style=”” border_style=””][vc_column_text] Se fantastiske udstillinger med tegneserier på Copenhagen Comics Tyve danske tegneseriefavoritter Den danske tegneserie er lidt over hundrede år gammel og har fostret et væld af fantastiske læseoplevelser. Udstillingen Tyve Danske Tegneseriefavoritter præsenterer en snes af de allerbedste. Vi spurgte tegneserieskabere, oversættere, anmeldere, gallerister, forlæggere og andre, […]

[vc_row][vc_column width=”2/3″ style=”” visibility=”” css_animation=”” typo_style=”” drop_shadow=”” bg_style=”” border_style=””][vc_column_text]

Se fantastiske udstillinger med tegneserier på Copenhagen Comics

Tyve danske tegneseriefavoritter
Den danske tegneserie er lidt over hundrede år gammel og har fostret et væld af fantastiske læseoplevelser. Udstillingen Tyve Danske Tegneseriefavoritter præsenterer en snes af de allerbedste. Vi spurgte tegneserieskabere, oversættere, anmeldere, gallerister, forlæggere og andre, der beskæftiger sig professionelt med mediet, og af de over 250 danske tegneserier, de angav som deres favoritter, fik disse tyve flest stemmer. Adskillige årtier er repræsenteret, ligesom både avisstriber, album og grafiske romaner er det, og samlet set giver de tyve værker et ganske repræsentativt lynkursus i den danske tegneseries historie.

Nobrow
Forlaget Nobrow nyder, med sin kvalitetsorienterede palet af dygtige, internationale såvel som britiske tegnere, stor anerkendelse. Med en nidkær fokus på det smukke og det lækre har Nobrow vundet den ene pris efter den anden og udmærker sig ved tårnhøj kvalitet i færdiggørelsen og håndværket. På denne udstilling kan du ved selvsyn se eksempler fra deres mange udgivelser.

Tommi Mustori
Nummer 9 kaldte for nylig Tommi Musturis Håbets bog årets smukkeste tegneserie på dansk. Musturi gæster festivalen og medbringer ti serigrafiske tryk, trykt i tre farver, med motiver fra tegneserien.

Herr Seele
Herr Seeles vanvittige humor og motivverden kan dårligt beskrives, men må opleves. På én gang sofistikeret og fladpandet, kunsthistoriske referencer og pik og patter. Herr Seele er gæst på Copenhagen Comics og vil ikke bare medbringe et udvalg af sine billeder og genstande, men også male live om lørdagen. Han har endnu ikke besluttet, om han vil male Søren Kierkegaard i korte bukser eller danske malere i Rom, der ryger ekstremt lange piber …

Bladtegnere tegner sig selv
Danske bladtegnere har taget 25 af deres egne store forgængere op og givet dem hver deres tegneserie, mens studerende fra Designskolen i Kolding har skabt paneler på i alt 15 meter over bladtegningens danske historie. Et havestakit sikrer, at de vilde tegnere ikke erobrer hele Øksnehallen.

Stævnemødet
Går du ud af Øksnehallen og ned på Halmtorvet, kan du se Stævnemødet, en tegneserie i Roy Lichtenstein-stil med tekststykker, der er hentet fra Takt og god Tone i Selskabslivet fra 1927. Det er designerne Christina Bruun Olsson og Lise Sienko, der har stået for den overrumplende og humoristiske sammenstilling.

De blinde ord
Tegneserietegner Ditte Marie Eriksen har lavet tegneserien De blinde ord – en ordløs tegneserie om ordblindhed, der tager udgangspunkt i kunstnerens personlige erfaringer med at være ordblind.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ style=”” visibility=”” css_animation=”” typo_style=”” drop_shadow=”” bg_style=”” border_style=””][vc_column_text]

BD-Aix-2015 016

Herr Seele maler

Erik Petris bidrag til Bladtegnerudstillingen

Erik Petris bidrag til Bladtegnerudstillingen

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding