Vi ses i Øksnehallen!

Danmarks største tegneseriefestival Copenhagen Comics slår dørene op den 27.-28. maj med et bredt sceneprogram der for alvor cementerer, at tegneserier er på vej til at blive allemandseje.

Årets program tæller over 50 danske tegnere og byder på debatter, interviews, udstillinger, live-tegning og et helt program med tegneworkshops for børn og unge.

Festivalen har for første gang har flere kvinder end mænd på programmet og de dyrker vidt forskellig æstetik og platforme: Du kan fx opleve LINE JENSEN der dagligt underholder sine 74.000 Instagramfølgere om barsel og moderskab i hurtigere blyantsskitser, den norske succestegner MALIN FALCH, hvis ungdomsserie Nordlys, der er tegnet i farverig Disney-manga-inspireret stil, som har taget Norge og nu Danmark med storm og en af dansk tegneseries sværvægtere, SUSSI BECH, der sidste år satte punktum i sin albumserie Nofret. Oplev også Blixenpris-nominerede ANNE METTE KJÆRULFF LORENTZEN (Væk) og THIT BITSCH (Den lille djævel) tale om hvordan man beskriver sin figurs krop i tegninger, når kroppen er anderledes end ens egen.

Tegneserier tager livtag med de tunge emner

Tegneserier har alle dage været en kunstart, der ikke var bange for at tage livtag med livets tungeste emner. Svenske JOANNA RUBIN DRANGER, hvis Ihågkom oss till liv netop er blevet nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, fortæller om jødeforfølgelserne under anden verdenskrig ved hjælp af hendes families historie. Fortællinger om overgreb på børn er ikke nem kost, men det er alligevel hvad LARS HORNEMANN gør i Ivalu og ALLAN VAN HANSEN gør i den Pingprisnominerede Underlevet, hvor han har brugt perleplader til at illustrere de sværeste scener i historien.

Debutanter og undergrundskultur

vis man vil vide hvad der rør sig i det danske tegneseriemiljø, er festivalprogrammet i år et rent overflødighedshorn: Der er et utal af debutanter og upcoming talenter på programmet, som arbejder indenfor vidt forskellige medier og formater. Mød fx de tidligere studerende fra grafisk fortælling-uddannelsen i Viborg, der alle er i gang med at teste grænserne af ved at udgive egne værker som webcomics eller nyd debutanter der læser højt af deres værker.

For første gang har festivalen et stort område med zines, som er tegneserier som tegneren selv fremstiller, ofte i små oplag. Zine-miljøet er tegneseriernes undergrundsmiljø, det er her tegnerne giver los og eksperimenterer løs

Nøj, det er for børn og unge

På festivalen kan børn og unge deltage i mange forskellige tegneworkshops. Et udpluk af dem er at tegne trolde med Valhalla-tegner Peter Madsen, monstre med Thomas Knappe, drager med Jon Kabell eller skabe sin egen fantasy-hovedperson med duoen i Snackbag Studio. Der er også perlepladekrea, tegneområde, højtlæsning med Taynikma-forfatter Merlin P. Mann, man kan få taget fotos med figurer fra Star Wars eller begejstres over de mange cosplayers der dukker op, udklædt som deres yndlingsfigurer fra tegneserier, spil, manga, anime og film.

Bliv en del af det frivillige fællesskab

Om lidt fylder vi Øksnehallen med tegneserier i alle afskygninger og det er alt sammen arrangeret af frivillige, engagerede tegneseriefans.

Du kan blive en del af fællesskabet ved at arbejde frivilligt under festivalweekenden. Til gengæld får du gratis adgang hele weekenden!

Som frivillig får du:

  • 2 x gratis adgang til hele festivalen til dig og en ven
  • Mad og drikke den dag du har vagt
  • Nyt netværk blandt tegneseriefans
  • Adgang til lukket frivillig-lounge under hele festivale

Du skal blot tage en vagt under festivalen på 4 timer eller løse en anden af de frivillige opgaver.

De opgaver der skal løses er af praktisk karakter. Vi sørger for, at du bliver grundigt briefet inden din vagt.

Vi glæder os så meget til at have dig med!

Vi ses til Danmarks største tegneseriefestival

Tak fordi du læste med.
Som skrevet så glæder vi os rigtig meget til at se dig, jer og hinanden til Danmarks største tegneseriefestival.

De allerbedste hilsner
Copenhagen Comics

Fotos i dette nyhedsbrev er taget af Carsten Olsen
Plakaten til dette års festival er tegnet af Anna Weatherley @weatherleycomics

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding