Vi ses i Øksnehallen

I weekenden forvandler vi Øksnehallen til tegneserieland!

Oplev interviews, udstillinger, workshops, signeringer og live-tegninger og mød et væld af spændende udenlandske og danske tegneseriefolk. 

Vi glæder os til at se jer til en fantastisk weekend fyldt med tegneserier!

Vi vil opfordre jer til at købe billet på forhånd. Vi står klar til at scanne billetter og give jer armbånd på. Vi gør alt hvad vi kan for at mindske kø. Der kan dog opstå lidt i starten inden dørene åbner.

Vi ses i morgen!

Vi elsker tegneserier!

Danmarks største tegneseriefestival Copenhagen Comics kan fejre sit 20 års jubilæum med et bredt sceneprogram der for alvor cementerer, at tegneserier er for alle. Festivalen er desuden den første af sin slags til at blive åbnet af den siddende kulturminister, når Jakob Engel-Schmidt byder velkommen til dette års udgave af Copenhagen Comics.

Årets program tæller over 70 danske og internationale tegneserieskabere og byder på debatter, interviews, udstillinger, live-tegning, tegneworkshops og et børne – og unge program.

“Danske tegneserier er i rivende udvikling og oplever stigende anerkendelse og international succes. Kulturministerens besøg på Copenhagen Comics understreger vigtigheden af tegneserier som en integreret del af kulturlivet. Tegneserier er et vigtigt element i at dyrke læseglæden – både den visuelle og litterære. Alt dette og meget mere fejrer vi på Danmarks største tegneseriefestival.” siger Aase Thylstrup, formand for Copenhagen Comics.

Nøj – det er for børn!

I år er der flere aktiviteter for børn og unge som workshops med professionelle tegnere, interviews, historiefortælling og live-tegning.

På festivalen kan børn og unge deltage i mange forskellige tegneworkshops. Et udpluk af dem er at tegne trolde med Valhalla-tegner Peter Madsen, monstre med Tatiana Goldberg eller Miwer, sin egen tegneseriefigur med Palle Schmidt, eller skabe sin egen møgdyr historie med illustratoren Thomas Hjorthaab og forfatteren Sophie Souid, der står bag Møgmis serien. Der er også tegneområde, perleplade workshops, ansigtsmaling, loungeområde med tonsvis af tegneserier, mulighed for at få taget fotos med figurer fra Star Wars eller begejstres over de mange cosplayers der dukker op, udklædt som deres yndlingsfigurer fra tegneserier, spil og film.

“I år har vi en børne og unge scene, hvor man kan blive klogere på tegnelyst , kreativitet og hvad det vil sige at studere på en tegneserieuddannelse. Der er også mulighed for at høre historien om Danmarks yngste forfatter,tage med monsterjægeren på eventyr og fejre Anders Ands 90 års fødselsdag. “, siger Aase Thylstrup, formand for Copenhagen Comics.

Vi elsker manga og asiatisk popkultur!

I år har Copenhagen Comics fået et nyt område med fokus på manga og østasiatisk popkultur. Vi har inviteret kunstnere fra ind- og udland, der på hver sin vis er inspireret af denne voksende del af populærkulturen.

Få dine signeringer på Copenhagen Comics

Du kan både medbringe dine egne tegneserier som du gerne vil have signeret eller selvfølgelig købe nye på messen.

Nogle kan også godt lide at have en særlig notesbog hvor de indsamler tegninger og signeringer.
Hvis folk stiller sig i kø og den bliver lang, så vil de frivillige udlevere numre, fx. 10 af gangen, afhængig af kunsterens hastighed.

Vi gør hvad vi kan for at alle får de signeringer de ønsker – men husk at vise hensyn!

Tak fordi du læste med!

Som skrevet så glæder vi os rigtig meget til at se dig, jer og hinanden til Danmarks største tegneseriefestival. På hjemmesiden kan du finde senest opdateret program, oversigtskort, gæstetekster og meget mere.

De allerbedste hilsner
Copenhagen Comics
Fotos i dette nyhedsbrev er taget af Daniel Rask og Carsten Olsen

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding