Craig Thompson besøger Copenhagen Comics 2024

Oplev den Eisner- og Harvey prisvindende tegneserieskaber Craig Thompson på Copenhagen Comics

Med tre Eisner awards for bl.a. Best Graphic Album og Best Writer/Artist samt 4 Harvey awards er det en kunstner, som du skal møde på udstillingen.

Craig er kendt for sin stil, der bærer præg af indflydelse fra Taro Yashima, Daniel Clowes, Chris Ware og Joe Sacco. Det hele startede for Craig Thompson i hans college-tid, hvor han begyndte at lave en serie til college-avisen. Pludselig blev han – som han selv siger ”forelsket i tegneserier”.
Det forstår man jo godt…

Hans første bog Farewell Chunky Rice vandt ham Harvey Award for bedste nye talent i hel tilbage i 1999. samme år startede han på romanen Blankets, et autobiografisk være på 600 sider, der udkom i 2003. Time Magazine kårede Blankets som årets bedste graphic novel.

Med den overvældende grafiske roman Habibi  fra 2011, som han startede på allerede i 2004, var hans navn slået fast. 

Habibi er på 670 sider og fortæller om ungdommen fra to slaver, Dodola og Cham, i et imaginært arabisk land, Dodola er vidne til mordet på sin mand af tyve i begyndelsen af ​​arbejdet. Efter at have reddet livet af et barn af en sort slave, som hun navngiver Habibi (som kan oversættes som “min kærlighed” på arabisk), finder de tilflugt i et skibsvrag, der er strandet midt i ørkenen. Derfra vil disse to væsener udvikle sig i denne fantaserede arabiske verden; til rytmen af ​​fortællinger og historier fortalt af den unge kvinde. Bibelske legender og kalligrafi gør romanen speciel og unik.

Så forskellige medier som Time Magazine, Elle, The Independt og Financial Times har rost værket.

På Copenhagen Comics har du mulighed for at møde en unik kunstner. En chance du ikke må gå glip af.

Du kan opleve Craig Thompson og mange flere spændende gæster på Copenhagen Comics den 18.-19. Maj 2024 i Øksnehallen. 

Avanceret søgning
Jeg vil kun se:
Jeg vil kun se:

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding