Mød Eric Knipper på Copenhagen Comics 2024

Mød Eric Knipper på Copenhagen Comics 2024 Fra jernalderen til Nørrebro, Eric Knipper spænder vidt.

Fra jernalderen til Nørrebro, Eric Knipper spænder vidt.

Han debuterede med albummet ”Twillight” tilbage i 1990. Født i Slesvig, men nu bosiddende på Nørrebro og med en kandidatgrad i Moderne Kultur og Kulturformidling er han endt med at arbejde med tegneserier. 

Hans album Germania er lavet i samarbejde med Nationalmuseet og udgivet udkom på Forlaget Faraos Cigarer; en historie fra jernalderen om Kimbrerkrigeren Hariuha om forsvaret mod  barbarerne ca. 300 efter Kristus. Et album med fornemme tegninger og farvelægning – og et indblik i livet i den yngre jernalder. 

En anden historisk tegneserie, Eric Knipper har skabt er Besærker. Hvad betyder ”besærk” så? Bersærk betyder måske “bar særk” og hentyder til en særlig kampform, der blev dyrket i vikingetiden, hvor den kæmpende smed både brynje og kjortel og kæmpede nøgen. Historien handler om Saxnot, der indvies til at være hellig kriger, for at gå i danerkongens tjeneste – og så handler serien også om, hvordan Danmark fik sit navn. Den har både slag, vikingeritualer, våben, skibe og hvordan hverdagen var dengang. 

Serien består af indtil nu 4 album.

Eric Knipper står også for to album om Nørrebro ”DYI Nørrebronx”. Som han selv skriver om serien: ”Nørrebronx ta´r dig med på en kigger hjemme hos de tre tabere Jens, Amanda og Idries. Følg med i livet på stenbroen og se, hvordan de får livet til at hænge sammen på trods af sure pligter som arbejde, studier og indenfor arbejdsløshedsindustrien.”

Eric Knipper – Danske Tegneserieskabere

Du kan opleve Eric Knipper og mange flere spændende gæster på Copenhagen Comics 2024 den 18.-19. Maj 2024

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding