Mød Niels Roland på Copenhagen Comics 2024

Niels Roland er freelance-tegner og -fortæller, kendt for sin rene streg og enkle layout.

Niels Roland er kendt for sin rene streg og enkle layout. Han har gennem flere serier og album drevet sin satire over sæder, skikke og politik. 

Nogle af dem kender du sikkert: F.eks Danmark besat.
Sammen med forfatteren Morten Hesseldahl og rentegneren Henrik Rehr skabte Niels Roland denne albumserie, der startede i 1990 på 50-årsdagen for den tyske besættelse af Danmark. Serien blev udgivet i B.T. og produceret i samarbejde med forlaget Carlsens daværende tegneserieredaktør, Carsten Søndergaard.

Eller hvad med de mange striber i Weekendavisen Fra 2005 til 2020 var Niels Roland fast tegner, blandt andet i serien om videnskab ”Kloge Hoveder”. Lad os også nævne Gunnar: En serie om Gunnar og hans fortrædeligheder med arbejde og kvindefrigørelse, skabt til SIDs Fagbladet, og Dana Blues.

Niels Roland er også forfatter til en række børnetegneserier, herunder The Key Guardians. Niels har været medlem af tegnestuen Gimle i København siden 1987, og ud over tegneserier arbejder han med illustrationer til bøger for børn, til undervisningsmateriale, sprogprøver for voksne og videnskabeligt materiale.

Du kan opleve Niels Roland og mange flere spændende gæster på Copenhagen Comics 2024 den 18.-19. Maj 2024

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding