Programmet for Copenhagen Comics 2024

I år er der et spækket program med noget for enhver smag.

Vi har mange flere workshops for fans i alle aldre. Vi har dobbelt så mange spændende stande i artist alley. Vi har et nyt område med fokus på manga og asiatisk popkultur. Vi har udvidet børne og ungeområdet med egen scene, flere workshops, kreative indslag og et loungeområde. Hele weeknden kan du opleve knalddygtige tegneserieskabere, der tegner deres bedste oplevelser på Copenhagen Comics gennem 20 år. I år fejrer vi nemlig, at det er 20 år siden at en række ildsjæle tog initiativ til det der er blevet Danmarks største tegneseriefestival.

Årets sceneprogram

Når du går på opdagelse i årets sceneprogram finder du en masse spændende interviews og paneler . Du skal høre en masse fede interviews med tegneserieskabere, der her i foråret udgiver nye værker og med de mange nominerede til årets pingpris.
Du skal opleve live podcast når to tidligere tegneserieredaktører gennemgår Alan Moore filmatiseringer. Vi skal sammen fejre Turtles 40 års jubilæum, dyrke de fire pizzaelskende skildpadder og deres betydning for tegneserier og populærkulturen.

Du skal komme og høre noget om, hvordan danske horror tegneserier har udviklet sig, i løbet af de sidste ti år. Så skal du høre oplæg om Webtoon – webcomics på mobilen, Du skal se et panel om feministiske tegneserier efter #Metoo bevægelsen.
Du skal være med når de dygtige cosplayere showcaser deres arbejde for dommerne og publikum. I år bedømmes vores craftsmanship inden for fire kategorier.
Du skal høre om hvad der rør på sig i vores nabolande, hvor at vi har fået en masse tegneserieskabere og branchefolk til at komme og fortælle om tidens tendenser indenfor tegneserier.

Alle taler om AI og teknologiens betydning for tegneserieskabere – derfor skal du se en debat, som handler om hvordan AI kan påvirke danske tegneres arbejdsliv. Du skal grine af de røverhistorier som personalet i de danske tegneseriebutikker kommer og fortæller når vi hylder heltene bag disken. Når du er færdig med det, skal du lige forbi og høre hvordan man holder den kreative gnist i hævd som kunstner, hvordan man bliver inspireret, og holder fanen højt igennem sit projekt. Så skal der snakkes om forældrerollen i tegneserier – hvor to debutanter interviews om deres tegneserier med fokus på rollen som henholdsvis far og mor.

På den store scene kan du se med når der er cosplay catwalk. Her vil der være et væld af flotte kostumer og karakterer fra alle afskygninger af tegneserier, manga, anime tegnefilm, film, computerspil og alle de andre mange fantastiske universer.
Du skal høre interviews med fantastiske internationale tegneserieskabere, der taler om hvordan de brød igennem som tegneserieskabere.

Du skal med når vi dykker ned i mangaens fantastiske og grænseløse univers, hvor alt kan ske og alt kan lade sig gøre. Så skal der snakkes om, at bruge tegneserien som fagbog. Bagefter skal du høre om, hvordan man formidler tung videnskab, ved brug af tegneserien. Også hårde emner som barndomstraumer kan behandles gennem tegneserier. Lyt med når tegneserieskabere interviewes om grafisk medicin.
Efter det, skal du høre om hvordan man anmelder en tegneserie, og du får lov til at opleve det: LIVE. Til sidst skal du læne dig tilbage og høre et live afsnit af podcasten, TegneQUEERier.

Og så har vi ikke nævnt programmet på børne-og- unge scenen. Eller de mange workshops på området for asiatisk popkultur. Eller undergrundstegneserier, zines og prints hos Cph Zinefest. Eller alle standene med forlag, butikker, tegnestuer, fællesskaber og organisationer til de mange tegneserieskabere.

Vi ses den 18. & 19. maj i Øksnehallen til Danmarks største tegneseriefestival

Støt Copenhagen Comics – køb din billet allerede nu.

Klem dig ind på Copenhagen Comics

Vi har tegnet og tegnet på dette års gulvplan og vi har fundet ekstra plads til flere tegneserieskabere. Vi har derfor genåbnet booking af Artist Alley.
Der er et begrænset antal pladser, så skynd dig at kontakte os hvis du vil have muligheden for at klemme dig ind på Danmarks største tegneseriefestival.

Vi har også plads til jer der vil købe en lille, stor eller særlig stand på årets festival.

Vi glæder os til at have jer med på årets festival.

Vær med som frivillig

Copenhagen Comics er planlagt og udført fuldstændigt af frivillige kræfter.
Udover at blive en af fællesskabet og hjælpe til at skabe Danmarks største tegneseriefestival, får alle frivillige gratis adgang hele weekenden!

Som frivillig får du:

 • 2 x gratis adgang til hele festivalen til dig og en ven
 • Mad og drikke den dag du har vagt
 • Nyt netværk blandt tegneseriefans, forlag og skabere.
 • Adgang til lukket frivillig-lounge under hele festivalen

Vi har brug for dig i frivilligservice

Som frivillig under festivalen indgår du i et vagtskema og din vagt varer kun 4 timer, så der er rig mulighed for at nyde resten af festivalen. Opgaverne er :

 • Stå i indgangen, tjek og sælg billetter, uddel armbånd mm.
 • Bemande garderoben
 • Være scenevagt og hold styr på tidsplan og deltagere
 • Holde styr på tidsplanen på live-tegning område
 • Svare på spørgsmål fra publikum
 • Være loungevagt og hold opsyn ved frivilliglounge
 • Hjælpe til med at flytte borde og stole ved en workshop
 • Ad hoc-opgaver af praktisk karakter

Lyder det som noget for dig så meld dig som weekendfrvillig og vælg festivalservice. Vi glæder os til at have dig med på holdet!

Har du en børnevært i maven?

Du giver fire timer af din festival til os – vi kvitterer med fribillet plus vennebillet til hele weekenden, mad & drikke, de gladeste børn og et stærkt fællesskab.
Eneste forudsætning er, at du har lysten til at være frivillig i børnehøjde. Det er bla. ved at hjælpe til ved tegnebordene eller en af vores mange workshops.

Tak fordi du læste med!

Fotos af Carsten Olsen

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding