Sammen skaber vi Copenhagen Comics 2024

Vi søger dig, der vil være med til at skabe Danmarks største tegneseriefestival. Op til hver festival er der brug for folk der koordinerer og løser praktiske opgaver. Vi er allerede mange frivillige arrangører i de forskellige arbejdsgrupper, men vi mangler dig!

Du skal have lyst til at være en del af et engageret frivilligt fællesskab, der alle brænder for hver deres del af festivalen.

Det er ikke så vigtigt, om du vil lave små lukkede opgaver eller være en del af alle faser – fra planlægning til udførelse. Der er heller intet krav om, at du ved alt om tegneserier, cosplay eller andre dele af festivalen. Bare du synes at tegneserier og alt det andet festivalen dyrker er spændende og noget du vil bidrage til.

På tværs af arbejdsgrupperne søger vi dig , der er en eller flere af disse typer:

  • Strukturerede, systematiske typer med overblik, der elsker lister og systemer
  • Iderige, kreative typer der kan finde på indhold, der involverer publikum og gæster, op til -og under festivalen
  • Praktiske typer der får tingene gjort, som kan tage fat og fx har kørekort

Festivalen nyder godt af det store fællesskab der er i tegneserie miljøet, hvor alle støtter op.

At blive frivillig arrangør er en god mulighed for dig der vil snuse til miljøet, tale med professionelle tegnere og få et stort netværk blandt engagerede og passionerede tegneseriefans og andre der elsker det frivillige arbejde.

Arbejdsgrupperne mødes gerne 1-2 gange om måneden fysisk eller online, så du kan bo i hele landet! Vi kommunikerer via Slack, e-mail og online videomøder. Det varierer, hvor lang tid vi bruger, men de fleste kan forvente ca. 5-6 timers frivilligt arbejde om måneden og cirka dobbelt så meget som vi nærmer os festivalen.

Det vigtigste for os er dog, at du synes det er sjovt, og at det balancerer med ens øvrige liv. Det er helt ok at du tager enkelte, konkrete opgaver i grupperne og ikke er den med det store overblik (men dig vil vi også meget gerne have med).

  • Du bliver en del af fællesskabet, du får en masse erfaringer med projektledelse, eventplanlægning, kommunikation og problemløsning.
  • Du udvider dit netværk – Du lærer en masse mennesker at kende i tegneseriemiljøet og branchen.
  • Du gør Copenhagen Comics til en endnu bedre festival.
    Du får nemlig muligheden for selv at skabe det indhold og de rammer, du synes mangler på festivalen.

Vær med i vores arbejdsgruppe

Nu giver vi ordet til nogle af de arbejdsgrupper, der håber at høre fra dig

Kommunikation

Vi arbejder med hjemmeside, nyhedsbrev, sociale medier, presse, trykte materialer og meget mere udadvendt kommunikation.
Vi søger især dig, der vil være med på et team af grafikere, som leverer grafik og illustrationer til trykte materialer, vores program, hjemmeside og indhold på sociale medier.

Vi søger dig der gerne vil skabe små korte videoer. Om du vil animere eller optage så vil vi meget gerne opgradere på video og håber at du kan hjælpe os med det.

Vi søger også dig, der brænder for at skrive tekster til vores program og om vores gæster. Dig der vil være med på et team af grafikere.
Vi søger også dig der vil være med i gruppen og lave lidt af hvert inden for kommunikation.

Hvis du har nogle spørgsmål, så skriv endelig til os via mail

At have dig med i gruppen ville være fantastisk!

Fundraising & Partnerskaber

Vi har brug for din hjælp til at skrive ansøgninger til fonde og virksomheder. Vores arbejde understøtter de spændende ideer og projekter, der skabes i andre arbejdsgrupper.
Du skal først og fremmest have lyst til at gøre en forskel – og bidrage positivt med at skrive og ideudvikle, så vi får flest mulige fonde, virksomheder og partnere til at støtte Copenhagen Comics. Du kan også selv komme med ideer til, hvad der kunne være fedt at arbejde med i fundraisergruppen.
Sidste år havde vi succes med Statens Kunstfond, Københavns kommunes festivalpulje og diverse virksomheder og organisationer .

Vi håber at få dig med på holdet!

Frivilligservice

Uden frivillige ingen Copenhagen Comics. I frivilligservice er det os, der arrangerer alt omkring de weekendfrivillige i festivalservice.

Vi er servicefunktionen, der får vagtpuslespillet til at gå op, os der forhandler aftaler om forplejning og os, der definerer arbejdsopgaverne for festivalservice.

Vi vil gerne have dig med, som vil være med til at gøre arbejdsopgaverne enkle og overskuelige. Priserne skal være til at huske når man står i billetsalget, adgangsforhold bliver gentænkt for dem der står i indgangen og hver enkelt arbejdsopgave bliver taget op til revidering.Det er også os, der løbende kvittererer for nye tilmeldinger og sørger for god velkomst af nye på festival service.

Uanset om du selv har været med som weekendfrivillig eller bare synes det lyder som en spændende opgave, så er du velkommen i vores arbejdsgruppe.

Tak fordi du læste med!

Vi har mange flere arbejdsgrupper, hvor der er plads til dig, der vil være med til at arrangere Copenhagen Comics 2024

Du er også meget velkommen i grupperne for asiatisk popkultur, booking, cosplay, indgang og billetsalg, standsalg og floorplanning, sceneprogram med flere.

Vi glæder os til at høre fra dig. Og vi glæder os helt vildt til Copenhagen Comics 2024
Vi ses i Øksnehallen 💙 🗨️

Fotos af Carsten Olsen – Du kan finde alle billeder fra dette års festival her

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret med, hvad der sker på Copenhagen Comics 

Tak for din tilmelding! Du modtager en mail med link til at bekræfte din tilmelding